Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kobonden Anette vann naturvårdspriset

Kobonden och opinionsbilderen Anette Gustawson blev årets vinnare av Roslagens naturvårdspris. – Åh, fantastiskt, vilket grej, jätteroligt, utropar hon när hon får beskedet.

Det är mindre än 1,5 år sedan som Norrtelje Tidning träffade Anette Gustawson i hennes kök hemma på Billinge gård i Roslagsbro. Hon hade just startat ett utrop för att mat i skolan ska vara producerad enligt svenska djurskyddslagar.

Då hade hon just lämnat in en ansökan om att hennes barn skulle få specialkost i skolan. Det ena har sedan gett det andra och Anette Gustawson har blivit en riktigt rikskändis.

Hon har fått priser och utmärkelser och nu var hon en av fyra till årets Roslagens Naturvårdspris. Rekordmånga har röstat. Vid rösträkningen på måndagen stod det klart att vinnaren är Anette Gustawson.

– Åh, fantastiskt, säger hon överraskat.

– Jag var överraskad att jag blev nominerad och nu är jag verkligen överraskad över att jag har vunnit. Det var ju så otroligt fina kandidater. Jag gillade verkligen de där i Nabbo som jobbat i 50 år med den biologiska mångfalden.

Priset som delas ut på Nationaldagen är, förutom äran och ett diplom, en vecka på ön Kläppen längst ute i Söderarms skärgård.

– Där blev det ett problem. Inte kan jag vara borta en vecka. Men det får jag lösa på något sätt, säger hon.