Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivman löpte amok i Rimbo  

En 20-årig man greps under lördagskvällen och anhölls senare misstänkt för att ha attackerat två män med kniv och slagit ner och rånat en tredje.

Det var i samband med att 20-åringen avvisades från en restaurang som han knivskar en man i axeln. Därefter försökte han hugga en ordningsvakt.

– Men ordningsvakten var snabbare, så han missade där, säger Susanne Abrahamsson, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen.

Knivmannen sprang därefter från platsen och gav sig på en tredje man.

– Han blev helt enkelt nerslagen. Han blödde näsblod, säger Susanne Abrahamsson.

Knivmannen passade även på att råna sitt offer på pengar och mobiltelefon.

Vittnen vid restaurangen kunde peka ut mannen och polisen åkte till en lägenhet i Rimbo där mannen uppgavs vara inneboende hos en kompis. När polisen kom fram försökte mannen fly genom att hoppa ut genom ett fönster från andra våningen och springa därifrån. Men polisen hann ikapp och kunde gripa honom. 

Den gripne 20-åringen togs med polisstationen i Norrtälje och anhölls efter förhör misstänkt för grov misshandel, försök till grov misshandel och personrån.

– Han förnekar brott, säger Susanne Abrahamsson.

Vad som föranledde den våldsamma kvällen är ännu oklart. Enligt polisen är mannen känd sedan tidigare och är dömd för andra våldsbrott där han använt tillhyggen.

Den knivskurne mannen fördes med ambulans till Norrtälje sjukhus. Han ska ha blivit knivskuren i axeln men skadorna är inte livshotande.