Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivman dömd till fängelse

Dom klar för den man som attackerade flera personer på Stora torget med kniv.

37-åringen var villkorligt frigiven från ett åtta månaders fängelsestraff när han hamnade i ett aggressivt fylletjafs på Stora torget. I samband med bråket drog han kniv och högg två män. Han knuffade även omkull en kvinna som föll illa och bröt ett finger.

Åklagaren menade efteråt att det bara var tur att en av männen inte avled av sina skador och åtalade 37-åringen för dråpförsök alternativt synnerligen grov misshandel samt grov misshandel, misshandel, knivbrott och narkotikabrott.

Gärninsgmannen har själv nekat till anklagelserna och menar att han endast drog kniven i nödvärn för att freda sig.

Efter att ha hört parterna och ett par nyktra vittnen bedömer tingsrätten att mannen till viss del har haft rätt att hävda nödvärn men inte att utdela sex knivhugg.

Rätten tror inte att 37-åringen har haft för avsikt att döda och dömer honom endast för misshandel till fängelse i ett år och tre månader. Han ska även betala 50 000 i skadestånd till den man som fick de allvarligaste skadorna.