Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klubb landar i Mellingeholm

Roslagens flygklubb får sällskap. SAS flygklubb landar med fyra plan och 150 piloter på Mellingeholm på lördag. Etableringen innebär att flygtrafiken i Norrtälje ökar.

Annons

SAS flygklubb, bildad 1946, tvingas i väg från sin nuvarande hemvist Bromma flygplats. Swedavia, som driver Bromma, vill fokusera på reguljärflyget och det tunga affärsflyget. Men Roslagens flygklubb tar emot kollegerna från SAS med öppna armar.

– Det blir mer verksamhet på fältet och det tycker vi är bra, säger Per Winberg, ordförande i Roslagens flygklubb.

En överenskommelse mellan Norrtälje kommun och Mellingeholm flygplats AB ger utrymme för 14 000 starter och landningar per år. Men Roslagens flygklubb, sjöfartsverket och Roslagens helikopterflyg, som i dag är aktiva på området, kommer inte ens upp i hälften av de tillåtna rörelserna.

Flygplansflottan utökas rejält i och med SAS flygklubbs ankomst. Fyra nya maskiner kompletterar Roslagens flygklubbs enda. Dessutom finns ett tiotal privatägda plan på Mellingeholm. Roslagens flygklubb har ställt i ordning mark för nykomlingarna.

– De landar vid 12-tiden på lördag och vi ska ta emot dem med kaffe och tårta, säger Per Winberg.