Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klartecken för mötesfri Kapellskärsväg

Nationell transportplan visar på ombyggnad av E 18 mellan Kapellskär och Norrtälje.

Annons

Under måndagen presenterades den nationella transportplanen för 2014-2025. I den fanns bland annat en ombyggnad av E 18 mellan Kapellskär och Norrtälje med. Redan i dag är trafiken på E 18 mellan Norrtälje och Kapellskär tät och det har också skett många olyckor på sträckan.

När hamnen i Kapellskär expanderar och med allt fler fastboende på Rådmansö och Gräddö kommer trafiken öka ytterligare i framtiden. Trafikverket har därför tagit fram förslag som ska förbättra både säkerheten och framkomligheten. Nu är det klart att åtgärderna kommer att genomföras. 193 miljoner kronor satsas på att göra sträckan mötesfri med en så kallad 2+1-lösning hela vägen från Norrtälje till Kapellskär.

– Denna satsning kommer minska risken för mötesolyckor och samtidigt förbättra möjligheterna för näringslivets transporter till och från Kapellskärs hamn, säger Per Lodenius, C, riksdagsledamot från Norrtälje.

Något startdatum för bygget av den mötesfria vägen är ännu inte satt, men enligt transportplanen kommer den ske mellan 2014 och 2016. I hela den nationella transportplanen ingår satsningar för totalt 522 miljarder kronor.