Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klartecken för andra etappen av Västra vägen

Bygget av Västra vägens sista etapp genom Norrtälje stad ska starta vid årsskiftet 2011-2012. Två år senare kan hela den nya genomfartsleden vara klar.

Annons

Kommunalrådet Kjell Jansson (M) lämnade beskedet när politikerna i Norrtäljes fullmäktige höll möte i går kväll.

– Nu har jag fått bekräftat från Trafikverket att allt är klart, sade han.

Det innebär att staten skjuter till 270 miljoner kronor för den fortsatta utbyggnaden av Västra vägen från Nordronaområdet och fram till den blivande anslutningen till väg 76 norr om Norrtälje stad.

Bygget av den första etappen pågår. Den nya cirkulationsplatsen Ankaret vid motorvägsinfarten till Norrtälje är ju redan klar. Arbetet med en ny pendlarparkering med plats för 300 bilar och en omstigningshållplats för bussresenärer ska också avslutas under året.

Under hösten ska så upphandlingen av det fortsatta byggandet ske.

Löftet om pengar till vägbygget i Norrtälje lämnades vid ett möte som kommunstyrelsen presidium haft med Trafikverket. Vid det mötet diskuterades också länsväg 77 genom Rimbo där kommunen och Trafikverket kommit överens om att i höst dra i gång arbetet med att ta fram en förstudie.