Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för 300 nya hyresrätter i Norrtälje

Norrtälje stad får ett rejält tillskott av hyresrätter. Index AB bygger 300 lägenheter på Bryggårdsgärdet bakom kommunhuset.

NT har tidigare berättat om Index planer på en storsatsning i Norrtälje. Nu är det definitivt klart. Bolaget köper mark, cirka 20 000 kvadratmeter, av Norrtälje kommun för drygt 30 miljoner kronor för att genomföra projektet.

– Vi tror på Norrtälje, säger Index vd Marie-Louise Alama, uppvuxen i staden.

Bolaget, som har sin bas i Stockholm, tror dessutom på hyresrätter som upplåtelseform.

– Det finns ett stort sug efter hyreslägenheter och det gör att riskerna är mindre än om man bygger bostadsrätter. Långsiktigt är det här definitivt en bra investering, säger Jonas Davidsson, projektutvecklare på Index.

Det nya området ramas in av Diamantgatan, Industrigatan och Hemvägen och byggs i form av två gårdar med femvåningshus. Kvarteren blir öppna mot söder för att öka ljusinsläppet.

Tyngdpunkten blir på små lägenheter. Index planerar drygt 200 tvårummare, cirka 50 kvadratmeter stora. De kompletteras av treor, fyror och kanske femmor.

– Vi bygger yteffektivt och energisnålt för att hålla nere kostnaderna, säger Marie-Louise Alama.

Arbetet med att ta fram en ny detaljplan för området startar omedelbart. Om allt går som det ska sätter Index spaden i jorden våren-sommaren 2015.

Den borgerliga majoriteten gläds åt avtalet med Index.

– Vi får ett bredare utbud av bostäder. Nya hyresrätter underlättar för unga att bo kvar i Norrtälje, säger kommunalrådet Kjell Jansson (M).

– Lägenheterna ligger centralt och bidrar till att stärka staden och handeln, säger Berit Jansson (C), förste vice ordförande i kommunstyrelsen.