Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart att Svennung ror VM för Sverige

Nu är det klart. Norrtäljetjejen Anna Malvina Svennung representerar Sverige i världsmästerskapen i rodd i Amsterdam.

– Jag blev så himla glad när jag fick samtalet. Satte på hög musik och dansade och bara skrattade, säger en glad Anna Malvina Svennung om beskedet.

Det var i förra

veckan som Svennung fick beskedet om att hon var utvald att få åka till VM. 24-31 augusti samlas världseliten i Amsterdam för årets världsmästerskap. Svennung kommer att tävla i singelsculler och distansen är 2 000 meter. Det är hennes första riktiga mästerskap och konkurrensen kommer vara stenhård.

– Jag har inga erfarenheter när det kommer till så här stora tävlingar och jag måste tänka realistiskt. Det kommer vara riktigt svårt. Men det vore inte helt omöjligt att komma till B-final och ro om plats 7-12.

Under sommarsäsongen har hon hunnit med ett EM och tre världscuptävlingar. VM har hägrat i horisonten men ingenting som hon haft som mål.

– Jag har bara tänkt på nuet. Först var det EM-kval, sen EM, sen världscuptävlingarna. Allt som varit i den närmsta framtiden har varit det jag lagt fokus på. Men att få ro VM är det roligaste på hela året, jag känner mig så redo, säger Svennung.

– Jag önskar att vattnet är som på Lommaren, lugnt och glasklart. Det får gärna vara lite kyligt i luften också. Då kommer jag nog klara av mitt mål på att komma topp 12.