Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kläppen-avtal prövas i domstol

Naturskyddsföreningen tar det infekterade ärendet om stugen på Kläppen till förvaltningsrätten

Annons

Naturskyddsföreningen överklagar Norrtälje kommuns beslut att säga upp hyresavtalet för den enkla stugan på Kläppen.

– Vi vill pröva om kommunen skött uppsägningen på rätt sätt, säger föreningens ordförande Per Bengtson.

Roslagens naturskyddsförening och Norrtälje kommun tvistar om tillträdet till stugan på Kläppen, längst ut i Söderarms skärgård. Föreningen har arrenderat stugan sedan 1988. I slutet av 2011 sa kommunen upp avtalet för att kommunens personal ska få hyra huset för rekreation. Men naturskyddsföreningen vill behålla möjligheten att nyttja stugan för ungdomsverksamhet några sommarveckor om året.

– Vi har fått löfte om ett samutnyttjande för två år sedan. Sedan dess har vi inte hört någonting alls, säger Per Bengtson.

Arrendeavtalet löpte ut vid årsskiftet utan att frågan fått någon lösning. Naturskyddsföreningen har därför vänt sig till Hyresnämnden för att begära uppskov två år med flytten. I ett överklagande kräver föreningen även att förvaltningsrätten undersöker om uppsägningen av avtalet genomförts korrekt.

– Men helst önskar vi en bra dialog med kommunen och ett klart besked om nyttjandet, säger Per Bengtson.

Kommunen har sagt till NT att den månar om föreningens verksamhet men att den inte göra några bindande utfästelser om när föreningen kan vara på Kläppen.