Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kim Nilsson tillbaka på banan

Skadan har läkt fortare än väntat och nu är Kim Nilsson tillbaka på banan. På måndagskvällen gjorde Rospiggsföraren sin första speedwayträning för året.

Solen sken över Parken i Hallstavik när Kim Nilsson körde sitt första träningspass efter crossolyckan i februari. Och det gick inte att ta miste på att återkomsten på banan var efterlängtad.

– Så skönt att äntligen få köra igen, det är det här man laddat för i två månader. Det var också riktigt nervöst, jag har inte varit uppe på cykeln sedan förra året och visste inte vad jag skulle vänta mig. Men det kändes bra.

Kim såg åksugen ut och höll inte igen i åkningen.

– Jag har ju inte kört på länge och är fortfarande stel i kroppen, men i stort är jag nöjd och det känns positivt.

I crossolyckan i USA ådrog han sig frakturer på nacke och rygg och beräknades vara borta från speedwayen i tre månader. Men rehabiliteringen har gått bättre än väntat.

– I fredags fick jag klartecken från läkaren. På röntgen syns det att en kota i nacken är av, men bindväv håller ihop det. Men träningen är också en del av rehabiliteringen, jag behöver vänja kroppen vid cykeln.

Hur långt har du kvar till tävlingsform?– Jag vet inte, jag har sagt hela tiden att jag siktar på elitseriepremiären. Från början trodde jag att jag skulle kunna börja träna en vecka före elitseriepremiären. Nu har jag tre veckor på mig och förhoppningen är också att köra en tävling innan elitserien. Det ser ljust ut, konstaterar Kim Nilsson.