Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kim Nilsson tillbaka i Sverige

Rospiggarnas Kim Nilsson är hemma i Sverige igen efter den otäcka kraschen i USA. Nu börjar vägen tillbaka för 24-åringen.

Annons

Det var på en träning med motocross i Kalifornien som Kim Nilsson kraschade våldsamt. I olyckan fick han två frakturer, en i ryggen och en i nacken, samt en hjärnskakning.

I tisdagskväll kom han hem till Sverige och NT-sporten fick en pratstund med Rospiggsföraren i går.

– Jag mår efter omständigheterna bra. Det är jobbigt att inte kunna göra det man vill, men jag är väldigt positiv och fokuserar på det som är bra i stället för att se motgångar, säger Kim Nilsson

Han är mörbultad och stel i ryggen, men vid gott mod.

–Jag har ont i händerna och fötterna, det är nerver i ryggen som är i kläm. Men det går bort så småningom.

Nu väntar rehabilitering för Kim som varit i kontakt med sin svenska läkare.

– Det kommer inte att krävas några operationer och det är jag jättelättad över.

– För att påskynda läkeprocessen kommer jag att behandla mig själv med laser. Annars handlar det mest om vila, men jag kan också sitta en timme på trampcykel eller ta en timmes promenad.

Det stora målet för Kim ligger drygt två månader bort. Elitseriepremiären med Rospiggarna mot Vetlanda på Parken den sjätte maj.

– Det känns realistiskt, då ska jag bara vara tillbaka. Läkarna sa att jag behövde ungefär tre månader och jag skadade mig den nionde februari, så det ligger i lagom tid. Jag är jäkligt åksugen och har en bra känsla just nu. Det går åt rätt håll.