Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kim Nilsson om kraschen i USA

Rospiggsföraren: Jag minns inte så mycket.

Annons

Det var under en crossträning i Barona, San Diego, som olyckan var framme. Kim Nilsson berättar för NT:

– Jag minns inte så mycket efter kraschen, men jag var ute på tredje varvet på banan i Barona och jag började lära mig banan och alla hopp. Jag skulle hoppa över ett platåhopp och kom precis i rätt fart och hade full kontroll, men på något vis tappade motorn kraft precis i upphoppet.

Något som blev förödande.

– Det gjorde att bakhjulet kickades upp, jag höll kvar i cykeln och försökte rädda det hela, men i landningen slog jag runt framlänges och både jag och cykeln gjorde ett antal kullerbyttor innan vi tillslut stannade.

Facit av den vådliga kraschen blev frakturer i en nack- och en ryggkota, och en rejäl hjärnskakning. Men det kunde, med otur, kunnat bli värre. Inledningsvis var den allmänna uppfattningen att kraschen och skadorna skulle betyda slutet på karriären för 24-åringen.

Nu säger de amerikanska läkarna, enligt Kim, att det tar runt tre månader innan han är uppe på en motorcykel igen.

– Jag har full rörlighet och är uppe och går. Några klämda nerver i ryggen gör att jag har stickningar i fötter och händer, men det är förhoppningsvis bättre snart, skriver Kim på sin facebook-sida, där han även passar på att tacka alla för stödet han får i sociala medier.