Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kim Nilsson i allvarlig krasch

Frakturer på nack- och ryggkota och hjärnskakning facit under USA-äventyret.

Sedan en tid tillbaka befinner sig Rospiggarnas Kim Nilsson i Kalifornien i USA för att träna speedway. Men det var under ett pass på en crosscykel som olyckan var framme. Enligt Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg körde Kim, som långt upp i tonåren var i Sverigetoppen i sin årskull i motocross, omkull. Två frakturer, en i ryggen, en i nacken samt en hjärnskakning blev facit.

– Kim mår efter omständigheterna väl, säger Teurnberg som haft kontakt med 24-åringen. Han har haft tur i oturen och har full rörelseförmåga, men han har en del stickningar i fötter och händer.

Enligt Teurnberg missar Kim säsongsstarten i både England, där han kör för Eastbourne i Elite league och i Polen, där han kör för Start Gniezno i Liga 1.

– De drar ju igång redan i mars, men Kim räknar med att träna igen i Hallstavik i april så till den svenska elitseriestarten ska han kunna vara tillbaka, säger Teurnberg.

Kim Nilsson ska enligt planerna återvända till Sverige den 24 februari, för att hemma sedan träffa svenska läkare.

– Som det verkar så är det inte aktuellt med några operationer, säger Teurnberg, men det kommer såklart att ta en tid att läka.

Kim Nilsson kör 2014 för Griparna i allsvenskan.