Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kazlauskaites slutspurt gav hemmaseger i NT-loppet

Solen behagade inte att dyka upp, men väl över 300 löpare när årets upplaga av RoslagsNatta avgjordes. I NT-loppet blev det Rånäs4H-seger på damsidan genom Inga Kazlauskaite.

Mycket av snacket inför årets RoslagsNatta handlade om vädret.

Arrangörerna misstänkte att den kalla svenska sommaren hade satt sin prägel på antalet föranmälningar, som var färre än vanligt, men hoppades på bättre tur med vädret under själva tävlingsdagen.

Det fick de – till slut. En skur drog in över Norrtälje under torsdagseftermiddagen, men efter regnet kom, visserligen inte solsken, men väl uppehåll och behagligt löparväder.

NT-loppet för seniorer avslutade i vanlig ordning en dag fylld av lopp för olika åldersklasser. Ebba Tulu Chala, Spårvägen, var sen med anmälan, men hade desto mer bråttom i spåret och vann herrklassen enkelt på tiden 15.17,3.

Damsidan bjöd däremot på riktig en thriller. I en rafflande slutspurt drog Inga Kazlauskaite från arrangörsklubben Rånäs 4H det längsta strået.

– Riktigt jobbigt, men det ska det väl vara. Jag kände att jag var starkast uppför.

Dagen innan RoslagsNatta var omkring 180 löpare anmälda, men arrangörerna hoppas på en siffra upp mot 400. Så många blev det inte – 312 kom till start – men tävlingsledaren Daniel Cortobius var ändå belåten.

– Jag är fruktansvärt nöjd.