Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karta: Här kan Rimbos nya stadsdel byggas

300 lägenheter planeras i vad som kan bli Rimbos nya stadsdel. Om allt går som på räls kan första hyresgästen sätta nyckeln i låset 2017.

Nära till Rimbo centrum via en framtida förlängning av Ekdalsvägen och bakom nuvarande Bålbroskolan, ligger Bålbroskogen. Det är ett hittills helt outnyttjat markområde. Detta område ska nu bli Rimbos nya stadsdel, enligt det besked som kommunalrådet Kjell Jansson (M) gav Rimboborna under tisdagskvällens politikerdebatt i Långsjöskolans matsal.

– Vi har avtal framme för att exploatera Bålbro. 100 hyresrätter går till Roslagsbostäder och 200 bostadsrätter till Credentia, sa han.

Roslagsbostäders vd Anders Hermansson, liksom Credentias vd Ronny Jansson bekräftar att de har fått en förfrågan.

– Vi är mycket intresserade. Det finns en väldigt stor efterfrågan på hyresrätter i Rimbo, säger Anders Hermansson.

Han påpekar dock att ännu är allt i sin linda. Roslagsbostäder fick frågan om de var intresserade för bara några dagar sedan. Ronny Jansson påpekar att det är en lång process med bland annat ny detaljplan, innan allt är inflyttningsklart.

— Vi har ett stort intresse för området, det är perfekt och vi har en överenskommelse med kommunen, säger han.

Men man har ännu inget klart avtal. Anders Hermansson tror att om allt går som på räls så kan de första hyresgästerna, i den nya stadsdelen, sätta nyckeln i låset under 2017.