Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karlsson klar för VM

SM-silver och VM-klar. Snacka om att hemresan gick lätt för 19-årige rospiggen och sportingspecialisten Therese Karlsson från Norrtälje, som imponerade vid helgens SM i Engelsk sporting.

SM anordnades utanför Malmö i helgen med hela den svenska eliten på plats.

Therese Karlsson pangade hem ett silver och på kuppen fixade hon en plats till stundande VM i England.

– Otroligt bra. Min målsättning var att greja en pallplats. Vilket jag lyckades med, riktigt kul, jublar Norrtäljetjejen då NT-sporten får tag i henne på Malmös flygplats.

Karlsson som var SM-femma i fjol och 23:a nyligen på EM i Portugal har nöjt sin nivå mot fjolåret.

Vad ligger bakom dina framgångar?– Jag har ökat min träningsdos, förklarar hon enkelt och fyller på med att hon även satsat på mer kvalitet i träningen.

– Att träna med mycket bättre skyttar har gjort att jag höjt mig själv och det är kul då det ger resultat.

SM gällde även som årets femte VM-kval och sedan kvalen har summerats är Therese Karlsson en av fyra svenska damer som redan nu kan vädra VM-dressen inför avresan till England om en dryg vecka. SM-guldet gick till Amanda Martin från Rosersberg. Hon hade 85 träffar av 100 mot Karlssons 82.

Hur ska du fira ditt silver och att du är VM-klar?– (Skratt), det har jag inte tänkt på än, får väl fundera på det under hemresan.

Vad är dina tankar inför VM?– Jag har ju knappast någon press på mig utan jag gör som vanligt, har kul på skjutbanan så får vi se hur långt det räcker, avslutar Therese Karlsson.