Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karin Wahlström ställer ut i Hallstavik

Stockrosor och lavendel. Vinterlandskap och björkdungar. Naturen är nära i de akvareller Karin Wahlström visar i Hallstavik.

Annons

Ljuset är på väg att bryta igenom i ett dunkelt skogslandskap. Ännu vilar trädstammarna i disig skugga, men solljuset närmar sig. Karin Wahlström skildrar skogsmiljöer i flera av de akvareller hon visar på Hallstaviks bibliotek.

Där låter hon ljuset lösa upp trädstammarna så att de flyter samman i dova färgskalor och milda nyanser. Det är stämningsfulla bilder, med sina jordiga färger och sitt spel mellan ljus och skugga.

Karin Wahlström sommarbor på Väddö och har deltagit i utställningar både i Stockholm och på Väddö. På Hallstaviks bibliotek visar hon ett 40-tal akvareller, där naturmotiven dominerar stort. I Ladan vilar en gammal lada i milt ljus, med grönska och träd som kastar skuggor över de rödmålade väggarna. I Björkdunge går hon nära björkstammarna och låter dem flyta samman till en grafisk väv av mönster och färgtoner.

Hon fångar också kustmotiv, med vintriga skärgårdslandskap i milda nyanser av grått. Karin Wahlströms akvareller har en fin stämning, med sitt spel mellan ljus, skugga och olika färgtoner.

Utställningen pågår till och med 26 mars.