Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kanonväder i skidbacken

Kylan är här och i Kvisthamrabacken går snökanonerna non stop.

Annons

–  Om allt går bra kan vi öppna nästa vecka, säger Friluftsfrämjandets ordförande i Norrtälje Ronny Segevall.

I två dagar har Friluftsfrämjandet kört de 16 snökanonerna i den 230 meter långa Kvisthamrabacken i Norrtälje för fullt. Sedan i söndags växer stora snöhögar sakta men säkert upp på höjden under de snösprutande maskinerna.

– Tio personer jobbar i skift dygnet runt för att vi ska få ett åkbart snötäcke, berättar  Ronny Segevall som beräknar att det behövs totalt sju dagar med bra förhållanden (läs: minst fem minusgrader) för att backen ska bli perfekt för utförsåkarna.

Han är lite orolig. Temperaturen är fortfarande i lägsta laget för snötillverkning dagtid. Det gäller att kylan håller i sig framåt helgen. För efter att snön tillverkats är det mycket jobb kvar innan backen är åkbar.

– Minst ett par dagar, säger Segevall.

Snöhögarna ska fördelas och plattas till och prepareras med hjälp av pistmaskiner. Liftarna ska också monteras och backen säkras med skyddsnät och madrasser.

På föreningens facebooksida kan man följa arbetet.