Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kanonstart för Rospiggarna

Fick guldfavoriterna Elit Vetlanda på (stjärn)fall i premiären hemma i Parken.

Ingenting kunde stoppa Rospiggarna i återkomsten till elitserien. Inte ens världsstjärnorna i Elit Vetlanda. För detta var Rospiggarnas kväll, och vilken magisk kväll det blev inför storpubliken 3 615 i Parken.

Allt skulle avgöras i finalheatet. Ställningen var 42–42 och Rospiggarna hade bud på en poäng. Men Jonas Davidsson och Mads Korneliussen var ute efter mer.

– Både jag och Mads sa att vi skulle köra för seger, den som kom iväg först i starten skulle gå för det. Sedan fick jag en perfekt start och efter det var det bara att köra, säger Davidsson.

Han vann före Hampel och Korneliussen höll undan före Leon Madsen.

– Att få vara med och avgöra mot Elit Vetlanda inför den här hemmapubliken, det är otroligt, säger Davidsson.

Han fick en fantastisk comeback i Rospiggsoverallen och körde in elva poäng under kvällen.

– Jag hade en dipp i mitten när jag körde in en nolla men annars är jag jättenöjd. Skönt att vi får en sådan här start, det blir mycket enklare att åka till Kumla med en seger i ryggen.

Och hjältarna var många denna kväll. Mads Korneliussen fick upp en otrolig fart på banan och inledde med tre raka heatsegrar. Hampel, Sayfutdinov och Woffinden såg bara ryggen av dansken.

– Jag slutade röka för ett tag sedan och det är väl det som gjorde det. Nej, men jag trivs ju väldigt bra på banan här och var gynnad av det, särskilt i början när Vetlandas förare inte hittat rätt.

Efter tisdagens knock vet hela speedway-Sverige vad Korneliussen går för.

–Jag tror vi överraskade en hel del i dag, kan vi slå Vetlanda kan vi slå alla lag här. Samtidigt får vi också en hel del press på oss och att åka till Kumla blir en helt annan sak. Men först ska vi njuta av segern.

Lika glad var Timo Lahti som fick en drömdebut i elitserien. Överlägsen seger direkt i reservheatet och en stund senare fick Woffinden se sig besegrad av finnen. Totalt tio poäng av Lahti.

– Det gick väldigt bra och jag hade det på känn, jag vet att jag kan köra fort i Hallstavik. Det känns jättebra att jag fick visa direkt vad jag går för i högsta serien.

– I sista heatet fick jag problem med kopplingen men lita på att jag kommer vara ”on fire” nästa vecka igen, utlovar Timo som kan bli en obehaglig överraskning för många i elitserien.

Det finns dessutom mer att hämta i Rospiggarna. Chris Harris, som efter ett busshaveri körde med Lahtis tredjecykel, kan mycket bättre. Detsamma gäller Walasek och även Jonsson har fler växlar.

En sak är åtminstone säker.

Rospiggarna blir att räkna med i elitserien och efter tisdagens praktskräll är det nog ingen i speedway-Sverige som tvekar om det.

Elitserien herr

Rospiggarna-Elit Vetlanda 46-44

Rospiggarna: Mads Korneliussen 12, Jonas Davidsson 11, Timo Lahti 10, Andreas Jonsson 5, Grzegorz Walasek 3, Kim Nilsson 3, Chris Harris 2.

Elit Vetlanda: Jaroslaw Hampel 13, Tai Woffinden 10, Leon Madsen 6, Jacob Thorssell 5, Emil Sajfutdinov 4, Tomas H Jonasson 3, Magnus Karlsson 3.

Publik: 3 615, Parken, Hallstavik.

Övriga resultat:Dackarna–Indianerna 49–41

Piraterna–Vargarna 41–49

Smederna–Västervik 56–34