Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kända journalister till Norrtälje

Martin Schibbye och Johan Persson besöker Norrtälje i slutet av april.

Annons

Journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson kommer till Norrtälje tisdagen den 29 april för att berätta om sin bok 438 dagar. Boken skrevs efter att de i september 2012 släppts fria ur etiopiskt fängelse efter 14 månaders fångenskap. Författarträffen anordnas i Roslagsskolans aula klockan 19.

Den 1 juli 2011 greps reportern Martin Schibbye tillsammans med fotografen Johan Persson i Etiopien, misstänkta för terrorbrott efter att de från Somalia hade tagit sig in i den etiopiska regionen Ogaden tillsammans med gerillan Ogadens nationella befrielsefront (ONLF).

De vistades i området för att rapportera om de övergrepp som flyktingar vittnat om pågick där och kopplingarna det hade till oljeföretaget Africa Oil verksamhet i regionen. De dömdes senare till 11 års fängelse men benådades den 10 september 2012.