Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan Rimbo HK få stopp på ett formstarkt Lugi?

I kväll väntar en tuff utmaning för Rimbo. Formstarka serietvåan Lugi, med elva raka matcher utan förlust, gästar Sparbankshallen. – Det finns risk att vi underskattar Rimbo, säger Lugis Albin Tingsvall.

Lugis högernia Albin Tingsvall har varit lite av en veckans man i handbolls-Sverige. I måndags stod det klart att högernian tackat nej till EM-spel med svenska landslaget – ett beslut som väckt känslor.

– Jag har valt att fokusera på mina studier och Staffan (Olsson) var förstående till det. Att folk reagerar kan jag förstå och det har de all rätt att göra, jag tar inte illa vid mig för det. Många har också stöttat mitt beslut och det är jag tacksam för.

Uttagningen till landslaget var ett kvitto på 25-årige Tingsvalls fina höst i Lugi och hela laget går starkt just nu. Elva raka utan förlust i elitserien är ett facit som inger respekt och laget är dessutom obesegrat i Europacupen.

– Vi är inne i en bra trend och vunnit många matcher, även när vi inte spelat fantastiskt så har vi fått med oss poängen och det är väl styrka i sig. För egen del har det varit mycket upp och ner. Det har gått väldigt bra i vissa matcher medan jag varit osynlig i andra, konstaterar Tingsvall.

Ledda av Magnus Jernemyr har Lugi ett av seriens bästa försvar och laget har släppt in minst mål tillsammans med IFK Kristianstad. Nu ställs serietvåan mot Rimbo som släppt in flest mål så här långt. Risk för underskattning?

– Ja, klart att det finns risk att vi underskattar Rimbo. Det är utmaningen för oss, att inte titta för mycket på tabelläget utan verkligen gå in för det. Vi måste ta matchen på jäkligt stort allvar, det finns inga lätta matcher i elitserien.

Vad vet du om Rimbo?

– Vi har inte mött Rimbo förut och under dagen ska vi ha en videoanalys om laget. Men jag känner till att det är en ”family affair” med Tollbring och jag har sett laget spela beachhandboll i Åhus för några år sedan.

Rimbo HK får sätta hoppet till att de mindre detaljerna kan fälla avgörandet. Saker som att magsjukan går i Lugi och att en lång bussresa kan sitta i benen för spelarna.

– Vi hade fyra spelare som fick problem mot Sävehof i söndags och två av dem fick utgå. Men som det ser ut nu ska alla spelare vara tillgängliga mot Rimbo.

– När det gäller resan så fick vi inte ihop det med flyg och vi tar bussen klockan 08 imornbitti. Vi får väl se om det sitter i benen till matchen, säger Tingsvall.

I kväll har Rimbo inget att förlora och laget ser fram emot utmaningen.

– Vi kommer med råg i ryggen efter segern senast och nyckeln nu blir att försöka få träff på dem bakåt och spela med ett högt utgrupperat försvar, säger Dick Tollbring och fortsätter:

– Det är oftast jämna matcher i elitserien och vi känner oss aldrig slagna på förhand. Lugis spelare är stora men vi får se hur snabba de är.