Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kampanj ska locka fler till Norrtälje

Mötesplats Roslagen startar en kampanj för att locka nya invånare till Norrtälje. Satsningen avslutas med en bomässa.

Mötesplats Roslagen AB hakar på kommunens arbete med att stärka varumärket.

– Vi måste bli bättre på att synas och tala om att Norrtälje är en bra plats att bo på, säger Tomas Ackelman och Björn Andersson, två av delägarna.

Bolaget backas upp av flera lokala profiler, bland andra Magnus Fagerström och Conny Holmlund, och ligger bakom Företagsgalan och Expo Roslagen. Gemensamt för arrangemangen är att de ska sätta Norrtälje på kartan.

– Vi har tjatat om det här i många år. Kommunen måste bli bättre på att marknadsföra sig, säger Tomas Ackelman.

Nu tar Mötesplats Roslagen saken i egna händer och drar i gång en kampanj. Under mars-april nästa år ska annonser om Norrtälje trummas ut på Hemnet och i andra kanaler. Kampanjen går i mål med Bo i Norrtälje 2014, Norrtäljes första bomässa. Den 26-27 april slår Sportcentrum upp portarna.

– Vi räknar med ungefär 50 utställare, säger Björn Andersson.

I planerna ingår att ordna gratisbussar från Stockholm till mässan. En annan idé är att bussa runt besökare till olika bostadsprojekt i Norrtälje stad. Mötesplats Roslagen har redan förankrat kampanjen och mässan hos kommunen och lokala näringslivet. Och de är med på noterna.

– Vi vill ha med oss fastighetsbolag, byggare, banker, försäkringsbolag och andra med kopplingar till bostäder. Alla är vinnare på att fler flyttar till Norrtälje, säger Björn Andersson.

Tomas Ackelman går steget längre och hävdar att det är nödvändigt att kommunen växer, både i Norrtälje stad och övriga delar.

– Vi behöver ett större befolkningsunderlag för att behålla och utveckla den vård och välfärd vi har i dag. Fler invånare stärker skattekraften och köpkraften och vi får möjlighet att utveckla skolan, kulturen och idrotten, säger Ackelman.

Han och Björn Andersson tycker att Norrtälje har förutsättningar att kapa åt sig några procent av den årliga inflyttningen till Stockholmsregionen. Befolkningsökningen i länet var 35 533 personer förra året, varav knappt 400 i Norrtälje. Det var ändå ett steg framåt jämfört med 2011 då ökningen var 165 personer.

Ett av Norrtäljes problem är att det byggs för få bostäder, enligt Tomas Ackelman.

– Vi behöver alla typer av bostäder: villor, radhus, hyresrätter och bostadsrätter. Men det byggs mindre i Norrtälje än i grannkommuner som Österåker, Vallentuna och Täby, säger han.