Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalkyl spår höga bostadspriser i hamnen

Bostadsrätterna i hamnen blir dyra. Snittpriserna hamnar i spannet 32 000-48 000 kronor per kvadratmeter, inklusive föreningslån, enligt en preliminär kalkyl som kommunen har beställt.

Annons

Det högsta kvadratmeterpriset i kalkylen, 48 000 kronor, skulle innebära att insatsen för en trea på 80 kvadratmeter landar på drygt 3,8 miljoner kronor. Peter Elenfalk, fastighetschef på Norrtälje kommun, medger att prisläget kan bli relativt högt.

– Attraktionskraften är en förklaring. Dessutom är det ett dyrt område att bygga på, det krävs en hel del pålning och sanering, säger Elenfalk.

Samtidigt betonar han att variationerna blir stora.

– Lägenheter med balkong och fönster mot kajen blir förstås mycket dyrare än bostäderna i de bakre kvarteren. säger Elenfalk.

Både han och Fredrik Ekman, mäklaren som tagit fram siffrorna åt Norrtälje kommun, tror att priserna i kalkylen är i underkant.

– Jag tror mycket på hamnområdet. Priserna kommer troligen att ligga i nivå med de attraktivaste områdena i staden eller lite över, säger Fredrik Ekman.

Han vill understryka att det handlar om snittpriser för hela kvarter och att flera faktorer kan påverka priset både upp och ner, bland annat den allmänna konjunkturen, bankernas kreditgivning, försäljningstakten och utbyggnadstiden.