Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Käglorna faller vår väg just nu"

Ankaret vände till seger mot Sandviken.

Förra veckan kom Ankaret tillbaka efter underläge och tog en poäng mot Sundbyberg. Under lördagen svarade laget för en än starkare uppryckning. 7–8 vändes till 11–9 i den sista serien hemma mot Sandviken.

– En match som böljade fram och tillbaka. Vi spelade kanske inte riktigt på topp, men tjejerna kämpade bra, säger Ankarets tränare Anders Zetterström.

– Vi samlade laget inför den sista serien och kom överens om att vi skulle vända matchen. Det var ett riktigt go i laget och vi gjorde det otroligt bra på slutet.

Segern innebar att Ankaret passerade Sandviken och närmade sig lagen ovanför nedflyttningsstrecket.

Med tre poäng på två matcher pekar lagets formkurva klart uppåt.

– Vi har vänt trenden. Käglorna faller vår väg just nu. Alla är taggade och vi ska vara kvar i serien, det är vårt mål, säger Zetterström.

Nu väntar en månads uppehåll innan nästa match, men laget kommer inte att ligga på latsidan.

– Vi kommer att spela DM, en del andra turneringar samt fortsätta att träna hårt för att klara oss kvar i allsvenskan.

Norra allsvenskan dam

BwK Ankaret–Sandviken 11–9

(1–4, 4–1, 2–3, 4–1)

Ankarets poäng: Annette Burman 839, Lotta Asp 754, Jessica Tidbeck 744, Sofie Zetterström 743, Helena Lijsing-Magnusson 679, Viktoria Viktorsson 677, Mathilda Tidbeck 657, Sofia Malm 348 (2 serier), Ingela Henrixon 312 (2).

Nästa match: Hellas hemma lördag 1/3.