Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JVM-guldvinnare till Carl Wahrens Skidsprint

Tre meriterade åkare klara för tävlingen i Parken, Hallstavik.

Carl Wahrens Skidsprint på Parken den 12 februari börjar ta form. Tävlingsledare Janne Pettersson i Häverödals SK har gjort klart med flera nya åkare.

– Robin Bryntesson är klar på herrsidan och vi får även internationellt besök i form av två norskor, Astrid Bruland och Ida Eide. Båda håller god klass, säger Pettersson.

Bryntesson har vunnit tre JVM-guld, han har även en seger i lagsprint från Vancouver 2009 tillsammans med OS-åkaren Emil Jönsson. Bryntesson har även vunnit SM-guld och SM-silver i lagsprint.

Norskorna Bruland och Eide är också meriterade. Bruland har kommit tvåa två år på raken i ”Tour de Ski China” och Ida Eide slutade sexa i årets upplaga av tävlingen.

– Sedan har jag en förhoppning om att få med Idas syster Mari. Hon har 30 världscuptävlingar i bagaget och skulle höja kvaliteten markant, säger Janne Pettersson som åker till Skandinaviska Cupen på fredag i hopp om locka fler åkare till Hallstavik.

Sedan tidigare har Anna-Karin Strömstedt tackat ja till sprinten och andra spikade är Johan Eriksson, Lisa K Svensson och Frida Hallqvist.