Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julmarknad i Finsta

Snön saknades under lördagen men annars gav året julmarknad i Finsta en riktig försmak av julen.

Annons

Besökarna trängdes i och runtomkring handelsträdgården i Finsta under lördagen. I två dagar, den 23 och 24 november, säljer ett 40-tal utställare och skolklasser allt vad som hör julbordet och julfirandet till.

Det är ponnyridning, fiskdamm, cafe, korvstånd, lotterier och försäljning. Det säljs rökt fisk och kött, marmelader, sillinläggningar och hembakat – det mesta närproducerat.

Det säljs traditionellt konsthantverk, slöjd och juldekorationer och tomtar i alla de former.

Och så säljs det förstås julblommor, för för fjärde året i rad arrangerar föreningen Finstas forntid och framtid sin årliga julmarknad i samarbete med Wallby handelsträdgården.

Stånden och fikaborden är inklämda mellan blomborden inomhus och de slingrar sig runt växthusen utomhus.

De flesta utställare är från närområdet.

Längst inne i hörnet till höger i ett av växthusen hittar vi till exempel Jan-olof Krantz och hans hustru Elsie. De två har sitt bord sprängfyllt av hemsnickrade miniatyrer av skärgårdsidyller, småskolor och dekorationer där kottar och andra naturliga material har en framträdande roll.

Men några kommer också resande. Till dem hör smeden Mathias Wilson från Södertälje. Det är tredje året som han är på plats med sin mobila ässja, berättar han.