Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Julles" succéhelg – delar ledningen i totalcupen: "Lite plåtskrap hör väl till"

Julius Ljungdahl kunde inte fått en bättre start på årets Clio Cup.
16-åringen vann premiärtävlingen på Knutstorp, och det var efter tuff körning 16-åringen knep första platsen.
– Det fanns plats och lite plåtskrap hör väl till, säger han.

Annons

Ljungdahl inledde fredagens race på Knutstorp som trea, men avancerade snabbt genom fältet och pressade sig förbi ledande Ilmari Korpivaara efter kontakt mellan bilarna. En struntsak, enligt Ljungdahl, som vann med dryga tre sekunder före finländaren.

– Men det fanns plats och lite plåtskrap hör väl till, säger han till tävlingens webbplats.

Ljungdahl, från Utlunda utanför Norrtälje gör sin första säsong med seniorförare, och även om han inte kunde knipa segern under lördagen höll han ihop åkningen och slutade trea.

För Plus-kunder: Första året mot de stora grabbarna – blott 16-årige Julius Ljungdahl siktar ändå på SM-medalj

Dock ställde en kollision mellan konkurrenterna Korpivaara och Johan Carlström till det för "Julle", som fick bromsa in hastigt för att undvika Carlström.

– Där tappade jag mycket tid, men sedan tyckte jag att vi kom tillbaka starkt. Tredje plats ger bra poäng det också, säger 16-åringen till tävlingens sajt.

I mål var Ljungdahl drygt två sekunder efter segrande Joel Jern.

Premiärhelgens resultat innebär att Jern och Ljungdahl delar ledningen i mästerskapet, på 41 poäng. Trea ligger Anthon Caldana från Lidköping.