Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonsson till semi i EM-premiären

Efter Andreas Jonssons tre första heat var han mer eller mindre uträknad. Men det var då Hallstaviksbon hittade farten, avslutade med två treor och gick till semifinal när första deltävlingen i EM-serien avgjordes i tyska Güstrow under söndagskvällen.– Det tog några heat innan Andreas hittade inställningarna och fick upp farten, säger Rospiggarnas lagledare, Micke Teurnberg.

Andreas Jonsson körde ihop nio poäng i grundomgången och det räckte precis till race off-heatet där han mötte Tomasz Gollob, Peter Kildemand och Emil Sajfutdinov. En dålig start sumpade Andreas chanser på den smala och runda banan och det blev Kildemand och Gollob som gick vidare till finalen. JFörre rospiggsföraren Janusz Kolodziej och Nicki Pedersen gick direkt till finalen med tretton respektive elva poäng. I finalen blev det dubbelt danskt i topp med Nicki Pedersen och Peter Kildemand före polackerna Janusz Kolodziej och Tomasz Gollob.

För tävlingens andre svensk, Rospiggarnas Jonas Davidsson, var detta hans första tävling i en hel mästerskapsserie, och Motalasonen började mycket övertygande med en trepoängare där han bland andra körde ifrån storfavoriterna Nicki Pedersen och Emil Sajfutdinov. Men sedan blev det tre nollor och en tvåa. Tvåan skulle egentligen blivit en trepoängare. Davidsson tappade onödigt ledningen några meter före målsnöret..

– Jag tycker både Andreas och Jonas kommer undan med hedern i behåll. Andreas gjorde en fantastisk uppåkning och man ska komma i håg att detta var en av Jonas största tävlingar i karriären, säger Micke Teurnberg

– Det var riktigt tufft ute ovalen och ingen gav bort något gratis.

Nästa deltävling i EM-serien körs i ryska Togliatti om två veckor. Andreas Jonsson är på delad femte plats med nio poäng, Jonas Davidsson tolva med fem poäng.