Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonsson och Sverige jagar finalplats i lag-VM

Sverige missade att ta en direktplats till lag-VM:s final. I kväll väntar en andra chans i Bydgoszcz och mycket lär hänga på formtoppade Andreas Jonsson. – Vi ska kriga in i det sista, säger Jonsson.

En finalbiljett står på spel när Sverige tar sig an Australien, USA och Tjeckien i kvällens race-off i Bydgoszcz. Andreas Jonsson anlände till Polen under onsdagen och NT-sporten fick en pratstund med rospiggsstjärnan.

– Allt känns bra inför tävlingarna och i morgon (läs torsdag) vid lunch ska vi träna på banan och testa lite inställningar. Vi ställs mot flera bra lag men vi ska göra vad vi kan.

Sverige kunde kvala in till finalen redan i tisdagens semifinal i Västervik, men Danmark var strået vassare.

– Vi förlorade mot ett bättre lag och de körde jämnare än oss. Men vi gjorde det bra och jag tyckte vi tog i ordentligt på banan. Kanske var vi till och med lite övertända.

Själv visade han toppform och svarade för ett par riktigt fina åk i tisdags. Tre segrar och två andraplatser blev facit och Jonsson var bäst på banan tillsammans med Mads Korneliussen, lagkamraten från Rospiggarna.

– Jag tappade två poäng och klart att jag hade velat köra fullt, men jag var nöjd med min åkning.

Och Jonsson behöver leverera på topp igen om Sverige ska kunna snuva Australien med Chris Holder i spetsen på en finalplats i kväll.

– Det blir givetvis tufft men vi går in med attityden att kämpa och kriga in i det allra sista, säger Jonsson.

Finalen avgörs på lördag och klara lag är Danmark, Storbritannien samt värdnationen Polen.