Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonsson kör för Rospiggarna i elitserien

Är klar för ett år med nyblivna elitserielaget.

Som klubben har längtat. Som Andreas Jonsson har väntat. Nu är de ihop igen – på riktigt.

– Det känns jättebra att kunna presentera Andreas Jonsson som förste förare i truppen. Det betyder jättemycket för fortsättningen av lagbygget inför elitserien nästa år, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Andreas Jonsson lämnade Rospiggarna efter säsongen 2003 och efter nio säsonger i Dackarna och en i Ikaros Smederna är han nu hemma igen.

– När jag lämnade Rospiggarna var det ett bra beslut för mig och min karriär då, nu känns det här helt rätt, säger Jonsson. Jag har haft fina år i Dackarna och trivdes jättebra i Smederna, men nu hoppas jag kunna fortsätta i Rospiggarna till karriärens slut.

Trots det är kontraktet nu på bara ett år.

– Finns ingen anledning att skriva på längre tid, säger Teurnberg. Man vet aldrig vad som händer ändå. Jag menar, det var länge sedan vi körde i elitserien och vi får se var den här första säsongen landar.

Hur viktigt är det att ha fått Jonsson på kroken?– Väldigt viktigt, säger Teurnberg. Han har ju funnits med i mina framtidsplaner under hela tiden i allsvenskan (tre säsonger). Och att nu få hem en förare som är grym i Hallstavik och i mitt tycke en av världens tio bästa förare är fantastiskt.

Vad har då Andreas Jonsson för förväntningar på klubben och den kommande säsongen?– Ja, jag vill inte vara ”den ende” föraren. Jag vill självklart att vi får ett slagkraftigt lag och inte blir ett strykgäng, för då kan man lika bra strunta i att åka i elitserien, säger Jonsson. Jag vet ungefär hur Micke (Teurnberg) tänker och jag tror på hans plan. Vi kan naturligtvis inte bygga för att vinna SM-guld direkt, utan ska sikta på att etablera oss i elitserien igen.

– Visst kan jag har önskemål och en vilja om vilka förare jag skulle vilja köra med, vilket jag också har sagt till dem, men det är upp till klubben och Micke att bestämma.

Annars är det nu full fart på silly season med rykten och övergångar hit och dit.

Vad kommer nu närmast efter Jonsson, Teurnberg?– Jag tänker inte nämna några namn, men vi ska träffa ett par förare nu i veckan. Men det är riktigt tufft det här, inte alls som i allsvenskan. Nu är det mycket tjuv och rackarspel i förhandlingar och inget är klart innan det är påskrivet, men förhoppningsvis får vi loss några namn inom den närmsta tiden.

Under måndagen blev det också klart att Rospiggarnas Joel Andersson tackar ja till det kontrakt han erbjöds i förra veckan av Indianerna. Därmed kommer han inte köra för Rospiggarna i elitserien.

Andreas Jonsson

Ålder: Blev 33 år den 2 september.

Bor: Ortalalund.

Familj: Sambon Frida och sönerna Vincent och Loui.

Urval av meriter: Världsmästare U-21 (2000), Lag-världsmästare (2003, 2004), Svensk Mästare individuellt (2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2013), Polsk mästare (2011, 2003, 2001), Tjeckiska Golden Helmet (2007.

VM (GP): Silver 2011.