Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonsson bäste svensk i GP

Blev sist i sitt semifinalheat - Greg Hancock fyra i finalen.

Under lördagskvällen kördes Scandinavian GP på Friends arena i Stockholm. Både Andreas Jonsson och Kim Nilsson från Rospiggarna deltog.

Jonsson blev bäste svensk i tävlingen via en sistaplats i semifinalen och är nu på 13:e plats totalt. Kim Nilsson slutade på 14:e plats efter att ha kört in två poäng.

GP-ledaren Tai Woffinden kraschade otäckt tillsammans med polacken Tomasz Gollob i ett av heaten, Gollob fördes till medvetslös till sjukhus medan Woffinden körde vidare med en fraktur på nyckelbenet.

Dansken Niels Kristian Iversen vann före slovenen Matej Zegar och polacken Jaroslaw Hampel. Syningebon Greg Hancock slutade fyra.

Woffinden leder alltjämt på 141 poäng, Hampel är tvåa på 125 och kan fortfarande snuva Woffinden på titeln. En tävling återstår, lördagen den 5 oktober i polska Torun.