Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jessicas katalysator blev stulen på parkering i Rimbo

När Jessica Samuelsson skulle köra i väg för att jobba på tisdagsmorgonen ramlade hela avgassystemet i backen.
– Jag vill att folk ska vara uppmärksamma, säger hon.

Det visade sig att katalysatorn blivit stulen under natten från den lastbil som Jessica Samuelsson använder i jobbet som blomsterleverantör. Lastbilen hade stått på pendlarparkeringen bakom kinarestaurangen i centrala Rimbo.

Jessica fick använda en personbil och fick även hjälp av en kollega för sina blomleveranser i Stockholm under tisdagen. För att få lastbilen lagad måste hon ha klartecken från försäkringsbolaget. För det krävs i sin tur en polisanmälan.

– Jag satt i telefonkö hos polisen i fyra timmar. De sa att hälften av gångerna en katalysator stjäls så är det någon annan med en likadan bil som behöver en ny, men inte vill betala. Jag hoppas de får fast tjuven eller tjuvarna.

Har företaget någon annan bil du kan använda tills din blir lagad?

– Ja, jag får en lånebil av företaget eller av en av en konkurrent i morgon (läs onsdag), säger Jessica.

Under dagen ordnade hennes bostadsrättsförening på Bangårdsvägen i Rimbo en boendeparkering som är tillräckligt stor för lastbilen, när den kommer tillbaka från verkstaden.