Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jerry Tollbring tror på seger mot Skövde

"Vi kommer springa mer än dem och satsa på kontringar"

Få missade hans framfart i allsvenskan och med elvamålsshowen mot Hammarby är det riktiga genombrottet ett faktum.

I kväll ska Jerry Tollbring sänka Skövde i ett kokande Sparbankshallen.

– Jag tror vi vinner, säger Jerry Tollbring.

Hela 128 000 bänkade sig framför tv-matchen Hammarby-Rimbo i lördags och storpubliken fick se en målshow signerad Rimbos vänstersexa Jerry Tollbring.

– Jag fick ett bra avslut på kvalserien och kände mig i form på träningarna inför premiären, men att jag skulle göra elva mål hade jag inte trott.

Hammarby fick aldrig fatt på Jerry som gjorde mål på ”allt”. Han missade bara två avslut på hela matchen, det ena en straff vars retur han själv gjorde mål på.

– Jag får ju mer självförtroende när bollarna sitter och känner mig i riktigt bra form.

Under matchen öste SVT:s kommentatorer lovord över Jerry och hans insats har skapat uppmärksamhet.

– Det har varit lite skriverier på twitter och lite annat, det blir ju så när matchen sänds på tv och många tittar.

I kväll ställs Rimbo mot en av årets seriefavoriter Skövde. Och gästerna med Jonas Källman i spetsen ska få betala dyrt för Rimbos premiärförlust.

– Jag tror vi kommer vi vinna, vi är revanschsugna och redo för Skövde. Vi kommer springa mer än dem och satsa på kontringar. Jag tror på oss.

Rimbo visade upp en stark offensiv senast, förutom Jerry imponerade framför allt Endrit Abdullahi och Ken Tollbring. Men defensivtfinns det saker att jobba på.

– Det vi behöver förbättra från senast är försvarsspelet, att vi hjälper vår målvakt mer.

Ett kokande Sparbankshallen väntar Skövde och Jerry ser fram emot kvällens drabbning.

– Det ska bli jäkligt kul att spela inför hemmapubliken i elitserien och jag hoppas många kommer och stöttar oss.

En annan som ser fram emot hemmapremiären är Rimbo HK:s ordförande Mikael ”Mulle” Södergren.

– Det är bra drag kring klubben och inför första hemmamatchen blir det extra mycket intresse. Riktigt roligt, säger ”Mulle” Södergren.

Blir det fullsatt i kväll?– Det tror jag. Vi släppte de sista sittplatserna i förmiddags (läs i går) som Skövdes supportrar inte utnyttjade och jag tror inte att det finns några kvar. Däremot finns det fortfarande ståplatsbiljetter.

Vid lagets förra tävlingsmatch i Sparbankshallen, den mot Skånela i kvalserien, blev hallen nästintill överfull. Det ska inte ske igen.

– Vi gjorde bort oss den gången men nu har vi uppdelade sektioner för ståplats och sittplats. Det är ju lite en samvetsfråga hur många vi vill ta in, med olja och skohorn går det mesta, men vi siktar på någonstans runt tusen åskådare.

Matchguide

Vad: Rimbo HK – Skövde i elitseriens andra omgång.

När: I kväll 19.15.

Var: Sparbankshallen, Rimbo.

Läget i lagen:– Rimbo ställer upp med sånär samma lag som sist. Enda ändringen är att målvakten Jonatan Widgren får chansen i mål i stället för Marcus Wesslund

– I Skövde är mittnian Linus Lake osäker på grund av en lårskada, men han åker med upp till Rimbo. Sedan tidigare är vänsternian Tobias Warvne skadad.

NT tippar: 30–33

NT-sporten liverapporterar från matchen på norrteljetidning.se/sport. Liverapporteringen drar i gång 15–20 minuter före avkast.