Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jerry Tollbring om EM-äventyret i Österrike

Jerry Tollbring är tillbaka på svensk mark efter U20-EM i Österrike. Med en silvermedalj runt halsen kan han se tillbaka på ett bra mästerskap. – Jag måste vara nöjd min insats, säger Rimbotalangen.

I går kväll kom Rimbo HK-fostrade Jerry Tollbring, numera IFK Kristianstad, hem till Sverige. Då hade det gått ett dygn sedan rysarfinalen mot Tyskland i österrikiska Linz.

– Klart vi hade hoppats gå hela vägen men Tyskland var det bästa laget. Vi var nöjda med ett silver. Inför turneringen förlorade vi mot Norge och Danmark, men i mästerskapet höjde vi oss och slog dem och att ta sig till final var bra.

I finalen fick Jerry sparsamt med speltid och blev mållös. 18-åringen hade tuff konkurrens på V6-positionen av ett år äldre Viktor Hallén, Drott.

– Han har varit med i U20-laget länge och det var tufft att peta honom. I finalen spelade jag 5-10 minuter men det var kanske två anfall i taget och det var svårt att komma in i matchen när det blir så.

Tollbring levererade annars bra när han väl fick förtroendet. Som i ödesmatchen i gruppspelet mot Österrike där han gjorde fem mål.

– Det var den matchen jag hade mest speltid och då gick det också som bäst, även om jag kanske skulle satt något läge till.

– Jag fick inte spela så jättemycket under turneringen, men jag tyckte det gick bra överlag när jag fick chansen. Man får ta de chanser man får.

Känns det som att du stärkt dina aktier inför kommande landslagsturneringar?– Jag vet inte alls vart jag står faktiskt, men jag hoppas att de är nöjda, säger Jerry efter sin första stora landslagsturnering.

Någon vila blir det inte framöver för Jerry som nu drar i gång försäsongen med IFK Kristianstad på allvar. Redan i dag bär det av mot Åhus för ett internläger och nästa vecka åker laget till Portugal på träningsläger.