Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jerry Tollbring lämnar Rimbo HK

Rimbo HK:s succéspelare Jerry Tollbring är förlorad för klubben. 18-åringen stannar kvar i elitserien och spelar nästa säsong med toppklubben IFK Kristianstad, kan Norrtelje Tidning avslöja.– Det var ett svårt beslut att lämna Rimbo HK, säger Jerry Tollbring.

Jerry Tollbring hade en strålande debutsäsong i elitserien, 18-åringen gjorde 175 mål och blev med det den bästa juniormålskytten i elitserien genom tiderna.

Den starka säsongen drog till sig intresse från större klubbar och under onsdagskvällen blev det klart. Jerry Tollbring lämnar Rimbo HK för spel i IFK Kristianstad de kommande två åren.

– Jag vill ha en ny utmaning och IFK Kristianstad är en klubb som vill vara bäst i Sverige och som har en väldigt bra tränare i Ola Lindgren. Och sedan spelade det självklart in att klubben är i elitserien, säger Jerry som hade förlängt sitt kontrakt med Rimbo HK men valde att lämna när Skåneklubben visade intresse.

Var det ett svårt beslut att lämna Rimbo HK?– Ja det var det, jag har spelat i klubben i hela livet och varit med på en jäkla resa. Så det är klart att det är känslosamt. Men någon gång måste man ta steget om man vill något med handbollen, och det vill jag.

IFK Kristianstad slutade säsongen som gick tvåa i elitserien, därefter åkte laget ut i semifinal mot Skånekonkurrenten Lugi.

– Var det någon klubb som jag skulle lämna för så var det IFK Kristianstad. Jag kommer få en roll som vänstersexa bakom Johan Jepson, tanken är att jag ska avlasta honom och växa som spelare till det andra kontraktsåret.

Övergången till IFK Kristianstad var inte det enda som hände kring Jerry under torsdagen. Vänstersexan blev också uttagen i det svenska U20-landslaget som ska spela EM i Österrike den 23 juli-4 augusti. Först väntar dock ett landslagsläger och turneringen Scandinavian Open i Danmark den 16-20 juli.

Johan Lindqvist, ordförande i Rimbo HK, har tudelade känslor.

– Han är en otroligt viktig spelare för oss, samtidigt är IFK Kristianstad den mest välskötta och hårdsatsande klubben i Sverige. Och med Ola Lindgren som tränare kan knappast proffslivet börja bättre för Jerry.

Lindqvist kunde dock under torsdagskvällen presentera en ny målvakt till klubben: 19-årige Sebastian Glemhorn från Sävehof.

– Vi känner att vi behöver förstärka på målvaktssidan eftersom Marcus Wesslund spelar i Enköping nästa säsong, säger Lindqvist.

Glemhorn spelade i Sävehofs reservlag säsongen som gick.

– En ung lovande kille som spelat i juniorlandslagslaget. Det blir en bra konkurrenssituation med Sebastian, ”Ante” (Mattsson) och Jonatan Widgren.

Till skillnad från Jerry Tollbring väljer Johan Lundgren att stanna kvar i Rimbo HK. Högersexan har förlängt sitt kontrakt med ett år.