Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jerry Tollbring kan bli historisk

15 mål ifrån att bli elitseriens främste målskytt genom tiderna bland juniorer.

Annons

Magasinet ”Match” presenterar statistiken i sitt senaste nummer. I toppen av främsta målskyttar i juniorålder återfinns Mattias Zachrisson, som säsongen 2008/2009 gjorde 168 mål i Guif. Men snart kan landslagsmannens elitserierekord vara ett minne blott. Med fyra matcher kvar har Jerry Tollbring med sina 153 mål endast 15 bollar upp till ”Zacke”

– Han har haft rekordet rätt länge och jag får försöka slå det. Det blir roligt att se om jag kan klara det, en kul utmaning, säger 18-åringen.

På samma lista ligger Endrit Abdullahi, Rimbo HK, 4:a med sina 125 mål. Han har tolv mål upp till Oscar Carlén på tredjeplatsen.

”Match” har även utnämnt Sveriges 22 största handbollstalanger denna säsong. Endrit Abdullahi tog sig in på elfte plats och Jerry Tollbring, som var 18:e man på listan i fjol, är nu 9:a.

– Jag vet inte vilka från ”Match” som tagit ut listan, men det känns så klart bra. Att jag är med högt upp beror väl bland annat på att jag gjort mycket mål och ligger högt upp i skytteligan.

Till elitseriens störste talang utsågs Ystad IF:s vänsternia Lukas Nilsson.