Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jerry Tollbring gör landslagsdebut

Ryggsmärtor stoppar Sveriges kantspelare Jonas Källman från spel i onsdagens ödesmatch mot Spanien i handbolls-EM. I stället är det Jerry Tollbring, som blixtinkallades på tisdagen, som får chansen och därmed skrivs in i truppen, meddelar landslagsledningen på onsdagsmorgonen.

Annons
Den före detta Rimbo HK-spelaren Jerry Tollbring har ett gäng juniorlandslagskamper på sin meritlista. I kvällens ödesmatch mot Spanien debuterar han i A-landslaget.

–Vi var tvungna att skriva in Tollbring före klockan nio i dag. Vi kan hamna i ett läge där det krävs poäng mot Spanien för att gå vidare och då kan vi inte chansa med att inte ha någon backup till Fredrik Petersen. Det kan vara allt eller inget som gäller i kväll, säger förbundskapten Ola Lindgren till TT.

NT-sporten nådde 20-åringen från Rimbo, till vardags i IFK Kristianstad, precis när han landat i Warszawa på tisdagseftermiddagen.

– Jag är redo om jag får chansen, det skulle vara kul att få visa upp sig i landslaget, sa Tollbring.

NT: Hur är formen?– Den är bra tycker jag, även om jag inte spelat match sedan den 30 december (uppehåll i elitserien under EM) har jag tränat mycket den senaste tiden.

Tollbring som aldrig gjort en landskamp, eller tränat med A-landslaget, räknade inte med spel.

– Jag räknar inte med att få spela, men skulle det bli så är jag beredd, sa han till svenskhandboll.se.

Sverige möter Spanien klockan 20 i kväll i den sista gruppspelsmatchen. Vid tysk och svensk förlust i kväll är Sverige utslaget. Tyskland-Slovenien spelas redan 17.15. Alltså är Sveriges förutsättningar för avancemang på förhand givna innan avkast. Tollbring är främst tänkt som en back-up till Fredrik Petersen framåt. Bakåt är det tänkt att Victor Östlund, tidigare Skånela, ska spela.

Tar sig Sverige vidare kan dock Tollbring få sätta sig på läktaren om Källman återhämtar sig från skadan. Varje lag får göra tre byten under EM.

Ställning grupp C inför kvällens avgörande

Annons