Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jernberg redo för Skövde

Åtta förluster på åtta matcher. Ska Rimbo HK vända trenden måste laget kriga som aldrig förr. Och där kommer högersexan Adam Jernberg, 23, in i bilden.
- Jag försöker bidra med min inställning, säger Adam vars Rimbo i kväll möter Skövde borta.

Annons

Efter ett års uppehåll kom Adam Jernberg tillbaka till Rimbo i januari i år.

– Jag tog ett uppehåll när jag började plugga och tyckte inte tiden räckte, men längtan till handbollen blev för stor. Nu går tiden nätt och jämnt ihop, jag studerar och driver ett eget företag samtidigt, men det får fungera. Det är så roligt med handboll att det måste fungera helt enkelt, säger Adam som är fostrad i Rimbo.

Med Jernberg har Dick Tollbring en nyttig och energisk inhoppare.

– Jag försöker bidra med min inställning, jag vill peppa alla och när jag kommer in gör jag mitt allra bästa. Annars är jag väl rätt snabb också och jag brukar höra att jag har ett avigt skott.

Jernbergs uppoffrande spelstil tilltalar och han har fått en bra inledning på säsongen med mycket speltid.

– Det har gått helt okej fram till sista matchen mot Ystad där jag hade lite oflyt i avsluten. Jag och Johan Lundberg har kört hyfsat jämnt och spelat varsin halvlek, den som gått lite bättre har fått spela lite mer.

I kväll spelar Rimbo borta mot Skövde, ett lag man skakade i hemmapremiären.

– Det blir lite svårare på bortaplan men vi vet vilka spelare de har och presterar vi på topp har vi en chans.

Matchguide

Vad: Skövde–Rimbo HK

När: I kväll fredag 19.00.

Var: Arena Skövde.

Läget i lagen: – Adam Samuelsson och Tobias Warvne är långtidsskadade. Däremot var Linus Lake tillbaka senast. Vi har inte vunnit sedan Rimbo-mötet, men formen är på gång med bra prestationer och poäng mot Lugi och Sävehof på slutet, säger Peter Johansson, tränare i Skövde.

I Rimbo står Jonatan Widgren och Andreas Mattsson i mål, Daniel Harnebäck gör elitseriedebut.

Så följer du matchen: Svenskaspel.se (inlogg krävs)

NT tippar: 33-30