Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jeff Tollbring stängs av i tre matcher

Klubbens ordförande: Vi tycker att vi blivit felaktigt bedömda.

Tre matchers avstängning. Det blev domen för Rimbo HK:s Jeff Tollbring efter det röda kortet mot Alingsås i slutet av januari.

– Det känns tungt, säger Tollbring som dock kan spela i Rimbo HK:s enormt viktiga hemmamatch mot Önnered nu på lördag.

Avstängningen börjar måndagen den 17 februari och gäller fram till den 4 mars. Jeff Tollbring missar därmed Rimbo HK:s matcher mot Hammarby, Kristianstad och Drott.

Hur upplevde du situationen som ledde till det röda kortet?– Deras vänsternia stegar in mot mig med bollen och jag ska försöka stoppa honom. Då åker min arm upp i ansiktet. Jag har full förståelse för det röda kortet, sådan är regeln, men tre matcher känns lite överdrivet för en sådan incident. Det händer var och varannan match, säger Tollbring som tycker att Ha.

– Det kommer bli jäkligt tungt för laget med tanke på att Endrit fortfarande är avstängd mot Hammarby. Men vi ska lösa det ändå.

Ralf Lundberg är Svenska Handbollförbundets tävlingschef och förklarar beslutet så här:

– Vi hade en väldigt bra videosekvens som vi tittade på ett antal gånger. Det som gjorde att det blev tre matchers avstänging var att spelaren (Jeff) inte satsar mot bollen utan det är en böjd arm mot ansiktet. Det som kompletterar beslutet är att aktionen innebär en stor skaderisk för motspelaren, säger han.

Rimbo HK tänker överklaga domen.

– Vi tycker att vi blivit felaktigt bedömda, Jeff är en våra viktigaste spelare. Vi har tittat på bilder från samma match som Jeff fick rätt kort i, och hittade en lika allvarlig händelse som bara renderade i en utvisning, säger klubbens ordförande Mikael ”Mulle” Södergren.