Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jazzgruppen laddar för en intensiv höst

Jazzgruppen Trinity spelar på skolor och äldreboenden i höst, som en del av projektet Jazzify. Dessutom väntar konserter i Elimkapellet och på S/S Norrtälje för trion.

Trinity, med trummisen och Blidöbon Ali Djeridi, har mycket på gång i höst. Gruppen ingår i satsningen Jazzify, ett samarbete mellan Svensk Jazz och Postkodlotteriet, med syftet att sprida jazz till nya grupper.

– Vi hade idén att spela jazz i skärgårdsmiljöer där det inte förekommer så mycket livejazz, säger Ali Djeridi.

– Tanken är att nå ut till barn, unga och människor som inte kommer i kontakt med jazz annars, fortsätter han.

Jazzify nappade på Trinitys idé. Nu blir det spelningar under två dagar på skolor och äldreboenden, först i Bergshamra nu på fredag och sedan, i oktober, på Yxlan och Blidö.

– Det blir något helt nytt för oss, ingen av oss har erfarenhet av den typen av spelningar, det ska bli jättespännande, säger Ali Djeridi.

Sammanlagt ingår 45 olika konsertidéer i Jazzify som genomförs runt om i Sverige i år. För Trinity kommer spelningarna att se lite annorlunda ut än deras vanliga konserter.

– På skolorna kanske vi låter barnen teckna till det vi spelar och skapa sina egna bilder, säger Ali Djeridi.

Dessutom kommer de att berätta en del om musiken.

– Vi pratar om samspelet och hur man improviserar, hur man använder öronen.

På äldreboendena blir det mycket svenskt.

– Där spelar vi lite fler svenska kompositörer, som Evert Taube och Olle Adolphson, det blir ganska lugn musik.

Trinity, som förutom Ali Djeridi består av Andreas Hellkvist, hammondorgel, och Karl Olandersson, trumpet, har fler spelningar på gång i Roslagen.

På söndag står trion på Elimkapellets scen med en del nyheter i bagaget.

– Vi spelar låtar från vår kommande skiva, som ska spelas in i höst. Det blir musik som bottnar i 50-talsjazz, riktigt svängig musik, säger Ali Djeridi.

Trinity bildades 2005 och gav ut sin första skiva 2010. Sedan dess har det rullat på för gruppen, som fick fina recensioner för sin förra platta och haft gott om spelningar den senaste tiden.

– I början spelade vi mest i kyrkor, men efter första skivan började vi få jazzklubbsjogg. Och i sommar har vi haft väldigt mycket att göra, säger Ali Djeridi.

Trinity dyker även upp på jazzklubbens scen i höst. Den 10 oktober är det dags för en spelning ombord på S/S Norrtelje.

Men allra först väntar Länna skola och Rosenlundsgården.

– Det ska bli kul, säger Ali Djeridi.