Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jättemånga springer Jättelångt

Trycket på att få springa Jättelångt mellan Grisslehamn och Norrtälje är rekordstort. Vid knappt 200 anmälda stängdes loppet.– För första gången har det blivit handel om platserna, säger en av arrangörerna, Pär-Eric Karlsson.

På lördag är det dags för den sjätte upplagan av Jättelångt, det 68 kilometer långa terrängloppet längs Roslagsleden. För sex år sedan var det 19 anmälda löpare. Sex år senare är antalet tiodubblat.

Förklara denna succé?– Flera faktorer tror jag, säger Karlsson, dels är vi mitt uppe i en extrem motionsboom, dels har viljan att springa terränglopp vuxit väldigt. Dessutom är det ett bra arrangemang och en väldigt vacker bana.

Att loppet stängdes vid 200 anmälningar är av praktisk natur.

– Någonstans måste vi dra gränsen. Vi håller alla deltagare med tröjor och mat och vi vill att det fungerar på bästa sätt, det måste vara hanterbart.

Nytt för i år är att loppet kan springas som en stafett.

– Ja, man delar upp sträckan i fem. Där är hittills 25 lag anmälda, alltså 125 löpare till. Tanken med stafetten är att bredda loppet.

Nytt är också varianten ”Jättekort”, för barn.

– Ja, de springer 680 meter i Norrtälje, säger Karlsson.

Jättelångt startar i Grisslehamn klockan 09.00, stafetten startar 11.00. Första löpare väntas till Norrtälje efter cirka 5 timmar och 40 minuter.

Jättekort startar vid Stora torget i Norrtälje 13.00.