Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Japansk resebyrå – för gosedjur

Vad gör man åt gosedjur som ser lite hängiga ut? En resebyrå i
Japan har svaret. De arrangerar resor för mjuka djur.

En liten pingvin åker på utflykt med tre får, och en nalle tillbringar dagen på ett spa. Låter det som en ny tecknad storfilm? Det är det inte. Det är en helt vanlig resa för Unagi Travels. Med den japanska resebyrån kan man skicka gosedjuren på resa - utan att följa med själv.

Det var 38-åriga Sonoe Azuma som kom på den något annorlunda idén, när hon själv tog med sin leksaksål på utflykt.

-Än så länge har mer än 200 gosedjur åkt med på resa, och några kommer tillbaka regelbundet. Ungefär 40 procent av kunderna är stammisar, säger Sonoe Azuma till Japan News.

Resorna går till olika ställen i Japan, och till USA. Att låta sitt gosedjur åka på en rundresa i Tokyo kostar ungefär 368 kronor. Men då får man först själv skicka leksaken till staden. Tillbakaresan betalar dock Sonoe Azuma.

Muntras upp

I resan ingår också att Sonoe Azuma tar bilder på gosedjuren, och gör uppdateringar om dem i sociala medier.

Vilka är det då som anlitar Unagi Travel? Många av kunderna behöver tröst på något vis, till exempel en kvinna som blev sjuk och inte längre kunde gå själv.

-Men att se mitt gosedjur resa sporrade mig. Jag började tänka att jag borde göra det jag kan, i stället för att klaga över sådant jag inte kan göra, säger hon till Japan News.

Andra kunder har exempelvis förlorat en närstående, eller är rullstolsbundna, och får tröst av att se sitt gosedjur på resa. (TT)