Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jane Törnqvists glädjebesked: Mamma lever!

Tidigare Hallstabon Estelita Andersson har varit saknad sedan tyfonen slog till mot Filippinerna. På fredagen ringde hon hem.

Annons

Drygt en vecka har gått sedan katastrofen slog till. Förödelsen är enorm. Minst 10 000 människor befaras ha mist livet bara i staden Tacloban.

Estelita Andersson, 60 år, flyttade för tre år sedan från Norrtälje till en ö utanför Tacloban i Filippinerna. Hon är en av de 30-40 svenskar som har saknats sedan katastrofen slog till. Men på fredagen lämnade hon till slut ett livstecken till sin familj.

– Hon lever, det är det viktigaste, säger dottern Jane Törnqvist.

Sedan tyfonen drabbade landet har familjen i Sverige försökt att få kontakt med Estelita – utan resultat. De har hållit sig uppdaterade genom att följa nyhetsrapporteringen.

– Hon har inte hört av sig på en vecka. Vi har ringt och ringt, säger sonen Arvin Törnqvist, boende i Hallstavik.

Jane Törnqvist, känd för sin fotbollskarriär, hade senast kontakt med sin mamma för tre veckor sedan.

– Det hade varit en jordbävning där, vi hördes av precis innan jag skulle ut på en resa, säger hon.

När katastrofen slog till fick Jane flera sms från vänner som undrade om hon hade kontakt med sin mamma. Därefter har det varit en lång väntan på svar.

– Men jag har försökt att tänka logiskt och inte oroa mig för mycket, säger hon.

Efter en vecka kom äntligen beskedet de längtat efter.

– Tidigt i morse (fredag) ringde hon. Vi hann prata i kanske tre minuter. Hon berättade att hon levde, men att allt var förstört. Hennes tre hus var borta, säger Arvin Törnqvist.

Estelita Andersson hade tagit sig in till en större stad i närheten, där hon äntligen kunde ta kontakt med sin familj.

– Det känns jätteskönt att veta att hon är okej, säger Jane Törnqvist.

Nu ska familjen försöka hålla en fortsatt kontakt med Estelita Andersson och hoppas att få se henne snart.

– Vi får se vad som händer nu, barnen längtar efter sin farmor, så vi hoppas verkligen att hon kommer hem, säger Arvin Törqvist.