Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jan Emanuel Johansson brydde sig aldrig om barnen

”Dessutom är våra politiker maktkorrumperade, släpphänta och rädda”, så skriver Jan Emanuel Johansson i en debattartikel i Norrtelje Tidning den 30 april. Han kastar skit på våra förtroendevalda. Därmed ställer han sig tillsammans med extremhögerns populister.

Anmäl text- och faktafel

Vi behöver våra förtroendevalda och de behöver vår respekt. De flesta, oavsett färg, ägnar sin tid åt politiskt arbete för att de vill förbättra vårt samhälle. Hur det goda samhället ser ut och var vägen dit går finns det olika uppfattningar om.

Visst finns det de som söker sig till politiken för att sko sig själva. Det har vi sett ett antal exempel på under senare tid, men de hör till undantagen. Att, som Jan Emanuel Johansson, medvetet undergräva förtroendet för våra folkvalda är ett hot mot vår demokrati.

Jan Emanuel Johanssons artikel handlar egentligen om den så kallade nya gymnasielagen, den som gett ett antal ungdomar, som kommit hit som ensamkommande flyktingbarn, möjlighet att avsluta sina gymnasiestudier. Själv har Jan Emanuel Johansson enligt en rad källor tjänat hundratals miljoner på hem för ensamkommande flyktingbarn. Det framgår tydligt av hans artikel att han aldrig brydde sig om de här barnen – det enda han brydde sig om var pengarna.

Nu går det inte att tjäna några pengar på dem längre och då ska de ut. I ett ögonblick av klarsyn kallar han sig i artikeln själv för cyniker.

Andreas Gustafsson skrev i Dagens ETC i mars 2014 apropå Jan Emanuel Johanssons politiska karriär träffande: ”Jan Emanuel Johansson missbrukade sitt förtroende, för honom var väljarnas stöd en simpel studsmatta som skulle ta honom högre och högre – till miljonerna, till den sociala entreprenörens himmelrike”. Dit kom han också – bland annat tack vare de ensamkommande flyktingbarnen.

Rune Karlsson, Husinge

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel