Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jan E Johansson (s)adlar om

Företaget och familjen går före politiken. Jan Emanuel Johansson (S) lämnar riksdagen efter den här mandatperioden för att bli företagsledare.
Ledare: Han har varit en frisk fläkt
Jan Emanuel Johanssons blogg

Vid sidan av sitt uppdrag i riksdagen driver Jan Emanuel Johansson företaget Av egen kraft AB med drygt 70 anställda i bland annat Norrtälje, Stockholm och Uppsala.

Företaget har fått flera utmärkelser för snabb tillväxt och stabil ekonomi.

Och det har gjort att vi blivit uppvaktade av andra.

Planen är att Av egen kraft ska köpa ett annat företag som också driver behandlingshem. Vilket företag det gäller vill Jan Emanuel Johansson inte berätta ännu.

Nästa steg är att inleda ett samarbete med fler aktörer i branschen. Jan Emanuel Johansson kan bli antingen vd eller verksamhetsledare i den nya organisationen.

Samarbetet gör att vi blir så stora att vi kan tävla med börsnoterade företag.

Huvudkontoret ska ligga i Norrtälje och i förutsättningarna ingår dessutom att engagera företaget i LSS-verksamhet för funktionshindrade.

Tidigare har jag medvetet avstått från att jobba åt Norrtälje kommun, men nu kommer jag att kunna göra det. Det här ska också ge fler arbetstillfällen i Norrtälje.

All vård i den nya organisationen ska vara kvalitetssäkrad och målet är dessutom att kunna sänka priserna.

Jan Emanuel Johansson sitter kvar i riksdagen över valet nästa år. Han kommer att finnas med som en av kandidaterna på S-listan i riksdagsvalet, men inte på valbar plats. Efter valet ska företagandet och familjen ta över.

Jag vill inte missa så mycket av mina barns uppväxt. Det här är ett beslut som vuxit fram.

När det gäller fullmäktige i Norrtälje står Jan Emanuel Johansson till förfogande för ytterligare en mandatperiod.

Vi tycker att han gör ett bra jobb och har ett värdefullt nätverk. Hans styrka är att vara drivande och att utmana. Han är inte lika rädd som många andra och det gör att det blir en bra debatt, säger Elisabeth Björk, oppositionsråd (S).