Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag vill inte förlora Tiohundra

Jag vill börja med att gratulera Moderaterna till de uppfyllda löftena från valet 2006. Moderaterna monterar ner vår välfärd bit för bit, och nu ligger vi så nära asfalten det bara går.

Med sorg i hjärtat, som anställd inom Tiohundra AB, ser jag nu denna i grunden genomtänkta modell krackelera till något som man inte känner igen. Tiohundra har tyvärr blivit ett skällsord. Men låt oss hejda oss en smula och fundera på vad det är som händer. Jag har en mycket bra tid som anställd på Tiohundra AB. Med trivsel följer en arbetsplats att längta till och vilja tillhöra, goda samarbeten med chefer och en känsla av att vara med i verksamhet och utveckling. För dem som tillhör eller har fått vård och omsorg från Tiohundra AB har det fungerat så bra att man verkligen har pratat gott om denna modell.

När jag har besökt min vårdcentral och slussats vidare, har mina journaler legat till grund, samlade så att jag fått ett mottagande där mina läkare har haft insikt om bild och mediciner. Vilken trygghet! Och vilket gehör det har varit! Jag vill inte förlora det här. Jag arbetar natt inom omsorgen. Vi har ett veckoarbetstidsmått på 32,20 timmar. Detta för att det är obekväma arbetstider som sliter. Vi är tacksamma för det.

Nu vill man höja vårt veckoarbetstidsmått till 36,20 timmar. Ingen fara, jag klarar det. Men, kruxet är att jag ska stå kvar på samma lönenivå. Är ni med? Jag och de andra ska jobba fyra timmar gratis i veckan. 16 timmar gratis i månaden. Som två arbetsdagar i månaden!

Vad säger ni om det? Vad säger ni politiker i majoriteten om det? Ni som sänker skatten och låter skolor och sjukvård sjunka som stenar?

Jag förstår varför man gör detta i Tiohundra AB. För snart kommer det antagligen signaler om att det ska privatiseras ännu mer. Och då vill man att vi anställda ska tycka det är bra att privatisera, för vi har ju fått så dåliga villkor.

Låt oss genomskåda denna taktik. Låt oss visa att Norrtälje kan bättre. Och Tiohundra är en mycket bra modell som vi vill återställa till grundtanken. Och inte bara det, vi vill göra den ännu bättre. Och så vill jag ha svar om våra löner av majoritetens politiker i kommunen och Tiohundra! Vad menar ni med denna lönedumpning, och anser ni att den är rimlig?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel