Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag vill ha svar även från Moderaterna

Ibland vet man redan på förhand att det inte kommer några svar. Och ack så rätt vi har även denna gång.

Vi inom omsorgen, som har fått förändringar i våra nattarbetstidsmått, har gång på gång bett om svar från Moderaterna. Men som jag förstår det, så hänvisar man till Tiohundra AB. Varför ”kliver” inte Moderaterna fram till oss och för en dialog? Hur man då ser på det gemensamma ägandet i Tiohundra AB står helt klart. Hur man ser på Tiohundrasamarbetet, som det var tänkt från början, står då också helt klart, detta Tiohundra som var en fantastisk grund till samarbete mellan kommun och landsting.

Vår veckoarbetstid, som i grunden är 36,33 timmar, ändrades till 32,33 av Tiohundra AB:s styrelse, där Håkan Jonsson (S) var ordförande, med hänvisning till arbetsmiljön. Om vi sedan jobbar lite mer, till exempel när någon är sjuk eller extra, blir upp till oss själva efter ork. Dessutom har vi under dessa år förstås släpat efter lönemässigt, eftersom vi har haft denna förmån. Så vi blir snuvade på rätt mycket.

Moderaterna har ett stort ansvar till förändringen. Moderaterna kan, om de bara så vill, se till att inte straffa oss på detta sätt. Istället väljer man tystnad och ignorans. Så behandlas vi. Som redan tjänar väldigt lite.

Jag trivs väldigt bra på mitt jobb. Jag trivs med mina arbetskamrater och chefer. Jag trivs med den jag jobbar för. Men vi ska inte behandlas som om att det är ett ”kall” att jobba inom omsorgen. Vi ska avlönas för att klara vårt uppehälle.

Jag ställde frågan till Ulrika Falk, vårt kommunalråd i opposition, om hur vi kan ge ett tydligt svar i denna fråga. Kan vi återställa ordningen när vi vinner valet?

Jag citerar hennes svar: ”Socialdemokraterna har inte ändrat inställning, utan anser givetvis att det nattarbetstidsmått vi införde ska gälla även fortsättningsvis. Personalen är de som varje dag skapar kvaliteten i vård och omsorg. Tröttare personal ger inte bättre vård, eller våra äldre tryggare omsorg. Politiken måste ta ansvar för bra arbetsvillkor. Det är vi beredda att göra. ”

Jag vill ha svar även från Moderaterna. Ett tydligt svar, som gör att jag vet att de lyssnar på oss. Jag kommer inte att ge upp. Jag kommer inte att acceptera försämringar för mig och mina arbetskamrater. Det blir ett spännande valår. Det är säkert.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel