Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag kommer inte att spela mer"

JVM-back från Norrtälje avslutar ishockeykarriären.

Annons

Den 6 oktober tvingades NIK-fostrade backen Patrik Andersson att lägga av med ishockeyn på grund av upprepade problem med hjärnskakningar.

Nu väljer hans broder Niklas att göra samma sak. I hans fall rör det sig inte om några skadebekymmer utan Niklas känner sig inte motiverad.

- Jag kommer inte att spela mer, ska jag hålla på med hockey så vill jag satsa 100 procent eller inte alls säger Niklas till bloggen hockeynonsens.se.

Niklas har den här säsongen spelat allsvensk hockey för Mora under en månads tid. När korttidskontraktet gick ut och han och klubben inte kom överens om fortsättning skrev han på för Väsby i division 1. Men efter bara fyra matcher med klubben väljer Norrtäljesonen att satsa helt och hållet på något annat än hockeyn.

- Jag trivdes riktgt bra i Mora och det funkade bra där uppe men när vi inte kunde komma överens om det ekonomiska så kände jag att det var dags att göra ett val. Jag har fått ett civilt jobb som kommer att ta mycket av min tid, vi har fått barn och då kände jag att jag får byta fokus i livet.

En comeback är dock inte helt utesluten, men kapitlet i Väsby är avslutat.

- Som det ser ut just nu så kommer jag inte spela någon hockey alls. Sedan kan man inte säga aldrig mer, skulle det komma något bud från allsvenskan eller att suget efter att spela hockey blir för stort, då kanske man får omvärdera sitt beslut.

Niklas Andersson har under sin karriär spelat 113 SHL-matcher (före detta elitserien) med Djurgården och Brynäs samt 215 i allsvenskan med Almtuna, Växjö, Leksand, Asplöven och Mora. Han spelade även junior-VM säsongen 2005/2006 för Sverige, i laget ingick även nuvarande NHL-spelarna Nicklas Bäckström och Alexander Edler.