Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ja till avslutning i kyrkan

Till min stora glädje som präst ser det ut som om det hårdnackade beslutet om skolavslutningar och julfirande i kyrkorna skall skrivas om. Det har kostat på i gamla goda relationer mellan kyrkorna och skolan.

Den förlorade friheten har spridit vemod vid terminsavslutningarna hos många föräldrar, lärare och elever. Varför skall skolavslutningen ha skygglappar inför såväl historia som nutid? Det är även märkligt att jul- och påskfirandets ursprung måste döljas för eleverna i nutid. Stämmer det att icke tro är skolans vilja och vilka har i så fall valt den? Frihet kan ju inte bara vara frihet från religion.

Nu får du välja. Väljer du bort Alliansen, väljer du bort möjligheten till en snar återgång till fritt val för skolorna i frågan.

Det vore intressant att veta vad SD, MP, Fi, S och V har för åsikt i frågan. Det finns säkert ett brett stöd om än inte uttalat.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel