Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linus Nässén klar för AIK – Lånas ut av Luleå för obestämd tid

Norrtälje IK-fostrade Linus Nässén lämnar elitserielaget Luleå Hockey för spel i allsvenskan med AIK. Backlöftet lånas av Solna-klubben.

Annons

Linus Nässén, från Spillersboda utanför Norrtälje, lånas ut av Luleå till AIK.

AIK: sportchef Anders Gozzi beskriver Nässén som en skridskoskicklig back med bra spelsinne.

– Det är en väldigt talangfull spelare som är bra med puck och har ett bra spelsinne. Han var nyligen på landslagsuppdrag med J19-landslaget, säger Gozzi till klubbens hemsida.

LÄS ÄVEN: Linus Nässén flyttas upp i Luleås A-lag

Lånet av 18-åringen från Norrtälje, som tillhört Luleå i tre säsonger, görs med anledning av den skadesituation som uppstått på backsidan i AIK:s trupp.

– Vi har Jonathan Andersson borta sedan tidigare och nu även Jens Hellgren och Anton Cederholm. Detta gör vi som en säkerhetsåtgärd, menar Gozzi.

FÖR PLUSKUNDER OCH PRENUMERANTER: Nässén om utlåningen till AIK

Linus Nässén, som i somras draftades av NHL-klubben Florida Panthers, gör sin första träning med AIK, som är ett riktigt formlag just nu med fem raka segrar, redan under torsdagen.

LÄS ÄVEN: Nässén draftad som nummer 89

På 21 matcher med Luleå i elitserien den här säsongen har Nässén gjort två poäng och det har även blivit även en match i CHL. Han har hittills totalt 32 landskamper med allt från U16- till U20-landslag på meritlistan

Enligt AIK:s hemsida har parterna har skrivit ett junioravtal vilket innebär att Linus kan spela för både AIK och Luleå under resterande del av säsongen.

Mer läsning

Annons